Vi spiller alle en rolle i kampen for en grønnere fremtid. Små justeringer i de daglige vaner kan mindske vores påvirkning på miljøet – hver en lille handling tæller.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine daglige valg påvirker klimaet? Fra at spare på energien i hjemmet til at prioritere lokale fødevarer i sæson har alt sammen betydning for vores CO2-aftryk.

LAV DIN EGEN KLIMAPLAN

Er du nysgerrig på, hvor meget du og din familie belaster klimaet? Få et overblik over jeres klimaaftryk i dag – og se hvor meget I kan spare på både klima- og husholdningsbudgettet ved at ændre adfærd og spisevaner. Med små ændringer i hverdagen kan I gøre en forskel.

Har I derefter lyst til faktisk at lave nogle ændringer i hverdagen, kan I lave jeres helt egen familieklimaplan, hvor I sammen finder ud af, hvad I vil have fokus på i lige netop jeres familie. Det kan for eksempel være at skære ned på kød, på nyt tøj eller måske på kørselsforbruget.

HOLD NATUREN REN

Affald i naturen udgør en alvorlig trussel mod vores økosystemer og biodiversitet. Hvert år ender flere tons affald – plastikposer, engangsprodukter, emballage og meget mere – i vores hav, skove og på marker. 

Tag familie og venner under armen, og vær med til at samle det affald, som flyder i vores natur, langs kysten og i havet. Når du går en tur i lokalområdet, så husk en pose og saml det affald op, du møder på vejen. Og når du kommer hjem, så sørg også for at sortere affaldet korrekt.

TÆNK GRØNT NÅR DU KØBER IND

Tænker du på, hvordan dine daglige handlinger påvirker klimaet? Med få tiltag kan du gøre en forskel med hver indkøbstur.
  1. Brug lokale produkter i sæson! Drop tanken om jordbær om vinteren og fokuser på at vælge frugt og grønt, der er dyrket tættere på hjemmet og i den rigtige sæson.
  2. Skær ned på kødforbruget, især oksekød.  Små skridt til grønnere spisevaner kan være at indføre et par kødfrie dage i ugen.
  3. Tag genanvendelige indkøbsposer med når du handler inn, undgå produkter der er overdrevent emballerede og vælg genanvendelige alternativer, når det er muligt.
ChatGP