Vores opskrift på grøn omstilling har ikke kun potentiale til at løse klimaudfordringen i Sønderborg. Den kan bruges i hele verden. Vi vil gerne vise andre byer vejen og inspirere dem til at skabe deres egen omstilling, og vi er allerede godt på vej. 

Nyt Project Zero på vej i Singapore

I 2030 skal mindst hver femte uddannelsesinstitution i Singapore være CO2-neutral. Det er en af flere mål i den ambitiøse Green Plan, der skal gøre Singapore til en asiatisk rollemodel indenfor bæredygtighed.

Et af Singapores største universiteter, Singapore Polytechnic, vil være nationalt forbillede og gøre hele campusområdet CO2-neutralt. Opskriften kommer fra vores ProjectZero, og vi har sagt ja til at være samarbejdspartnere på det asiatiske projekt.

Singapores ProjectZero har stadig ikke fået et officielt navn, men kommer til at blive en lokalt tilpasset version af Sønderborgs vision. Ambitionen er, at Singapore Polytechnic skal fungere som inspiration og showcase for Singapores andre uddannelsesinstitutioner.

Projektet i Singapore kommer til at omfatte hele det 38 hektar store campus, der foruden undervisningsfaciliteter til 12.800 studerende også er hjemsted for studieboliger, butikker og et område med sportsfaciliteter som for eksempel svømmehal og stadion.

  Læs mere om samarbejdet

  “Sønderborg is the global capital of energy efficiency”

  Fatih Birol, direktør for Det Internationale Energiagentur (IEA)

  International handleplan er opkaldt efter Sønderborg

  I 2022 var Sønderborg værtsby for Det Internationale Energiagenturs (IEA) årlige konference for energieffektivitet.

  Her deltog blandt andet ministre fra 27 lande. Ministrene udarbejdede i fællesskab en redegørelse, som anerkender vigtigheden af energieffektivitet og af den såkaldte Sønderborg Action Plan – et sæt af strategiske principper og politiske værktøjer, der skal hjælpe regeringer med hurtigt at eksekvere på energieffektivitet.

  Ved konferencen i Paris i 2023, fulgte deltagerne op på Sønderborg Action Plan.