Da familien Wiuff først kom i gang med at spare på energien, var den ikke til at stoppe igen. I dag er det blevet en livsstil. 

 

En del af: Spar energi

Ove Wiuff er en mand, som har styr på sit energiforbrug, og hvis man spørger, kan han hurtigt fremvise både tal og diagrammer for familiens energiforbrug de sidste mange år. Ove kan på ugebasis gå 25 år tilbage og se familiens energiforbrug.  

Sammen med sin familie har Ove Wiuff siden 2012, hvor de deltog i ZEROfamilie, forsøgt at nedsætte energiforbruget, og de gør det stadig den dag i dag. Som det næste er Ove begyndt at kigge på hvilke af familiens hvidevare, som kan udskiftes med nye strømbesparende produkter.

”Vi arbejder løbende på at nedsætte vores energiforbrug, og vores deltagelse i ZEROfamilie-programmet var en rigtig god hjælp til at komme i gang” siger Ove Wiuff.

I starten reducerede familien deres el-regning ved at holde øje med forbruget og jagte de store  strømslugere i hjemmet. Det betød blandt andet, at en over 20 år gammel fryser blev skiftet ud med en lavenergi fryser. Også de gamle stationære computere måtte lade livet og blev erstattet af nye bærbare med lavt strømforbrug.   

 Største enkeltstående besparelse til dato kom, da familien valgte at skifte det gamle gasfyr ud med et jordvarmeanlæg. Det fik familiens varmeudgifter til at falde med mere end 50%.  

 ”Det dejlige ved løsningen er, at vi ikke skal foretage os noget i det daglige. Der er ingen service at betale til, vi har intet gjort ved det – det har bare passet sig selv” fortæller Ove.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Der er penge at spare hvad end du foretager store eller små energirenoveringer af din bolig. I vores nyhedsbrev om energirenoveringer får du løbende inspiration samt de bedste tips og tricks og gode råd til din næste energirenovering.