Der er penge at spare ved at skifte sit oliefyr eller elvarme til en mere miljøvenlig og langtidsholdbar varmekilde. Men hvilken varmekilde passer bedst til din situation, og hvor meget kan du egentlig spare? 

En del af: Skift energi og Spar energi

Luft-til-vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en totalløsning som varmekilde, der kan hjælpe dig med at opvarme boligen billigt. Varmepumpen er en populære varmekilde, som sikrer både opvarmning i husets rum, samt varmt vand i badet og hanerne.

Hvorfor skal du overveje en luft-til-vand varmepumpe?

En varmepumpe er en af de mest effektive opvarmningsformer, du kan opvarme dit hus op med. Luft-vand varmepumpen er lidt mindre effektiv end jordvarmepumpen, men den er tilgengæld optimal til de boligejere, der ikke har så stort et grundareal eller, som af forskellige årsager, ikke ønsker at få gravet i haven. 

Den bruger el, når den producerer varme til dine radiatorer, gulvvarme og varme vand.

Hvordan fungerer en luft-til-vand varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frostgrader i luften. Den består af en udedel og en indedel.

Skal dit gas- eller oliefyr skiftes ud?

Jordvarmepumpe

Jordvarme er en billig, klimavenlig og driftsikker måde at opvarme hus og brugsvand, som kan tilpasses til dit individuelle behov. Til gengæld er det også en forholdsvis dyr varmekilde at få etableret, da slanger skal graves ned i jorden rundt om huset.

Hvordan fungerer en jordvarmepumpe?

En jordvarmepumpe henter energi i jorden, som derefter omdannes til varme, og som kan bruges til at opvarme både hus og brugsvand. Jordvarmepumpen er den dyreste af varmepumperne, men også den mest effektive.

Hvad kræver en jordvarmepumpe?

Et jordvarmeanlæg kræver derfor ofte et udendørsareal på min. 300 m2, hvor der kan graves slanger ned.

Er din grund ikke stor nok til at få lagt vandrette jordvarmeslanger, så kan du overveje muligheden for lodret jordvarme.

Se hvor meget du kan spare

Energistyrelsen har udviklet en besparelsesberegninger, hvor du, ved blot at indtaste din adresse får et bud på, hvor meget du kan spare, ved at skifte din nuværende varmekilde ud med et grønnere alternativ. Prøv den her.

Luft-til-Luft varmepumpe

En luft-til-luft varmepumpe kan dække op til 70 % af dit varmeforbrug, og er god til et sommerhus, eller som supplement til el, olie eller naturgas i et helårshus.

Hvad er en luft-til-luft varmepumpe?

En luft-til-luft varmepumpe omdanner luften udenfor til varm luft, som føres ind i boligen.

Varmepumpen bruges typisk i sommerhuse, mindre etplanshuse og som supplement til andre opvarmningsformer, men er ikke egnet til opvarmning af større helårsboliger.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Ifølge Energistyrelsen kan en luft-til-luft varmepumpe dække cirka 70 % af varmebehovet, så ofte vil det være nødvendigt at supplere med andre energikilder. 

En luft-til-luft varmepumpe giver ikke varmt brugsvand. Hvis du også vil have varmt brugsvand, skal du vælge enten jordvarme eller en luft-til-vand varmepumpe.

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

Hvis ikke du kan få fjernvarme, så er en varmepumpe en nem, billig og miljøvenlig varmekilde til din bolig. I vores nyhedsbrev om varmepumper får du løbende information og gode råd om varmepumper.

Emne: