Familien Steg troede egentlig, at de bare skulle have solceller. Men projektet udviklede sig til en større renovering af huset, som de ikke har fortrudt. Tværtimod. 

En del af: Skift energi og Spar energi

Det betyder noget for familien Steg at tænke på de kommende generationer ved blandt andet at bidrage til den grønne omstilling. Derfor begyndte familien at undersøge, om det ville give mening at få solceller på taget. Inden de så sig om, stod de med et tilbud på et stort solcelleanlæg, som de ikke kunne sige nej til. 

Men det viste sig, at det bare var begyndelsen på et større renoveringsprojekt. Regnestykket med solcellerne havde nemlig vakt familiens interesse omkring deres eget energiforbrug, og de blev nysgerrige efter, hvor meget de egentlig kunne sænke deres forbrug. Derfor inviterede de en energikonsulent på besøg.  

Konsulenten forslog blandt andet, at parret skulle efterisolere deres loft og lægge nyt tag på huset, inden solcellerne skulle kom på.  Parret valgte også at udskifte deres gamle oliefyr med en luft til vand-varmepumpe og samtidig udskifte de gamle radiatorer og vinduer i hele boligen. 

“Det var da en stor omgang, men det har været det hele værd. Vores hus holder meget bedre på varmen. Derudover er det bare en dejlig følelse at vide, at vi rent faktisk også har gjort end indsats for at begrænse klimaforandringerne for kommende generationer”, siger Erik Steg 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Der er penge at spare hvad end du foretager store eller små energirenoveringer af din bolig. I vores nyhedsbrev om energirenoveringer får du løbende inspiration samt de bedste tips og tricks og gode råd til din næste energirenovering.