Det begyndte med en omfattende renovering tilbage i 2002. Siden har Ole Bredgaard, indehaver af Nybolig i Guderup, løbende nedbragt butikkens CO2-udledning, og det kan mærkes på bundlinjen.

 Solcellepanelerne sidder side om side på taget på Nybolig i Guderup. Det har de gjort siden februar 2023, og anlægget på de 7,7 kW producerer cirka halvdelen af den el, butikken bruger. Indehaver Ole Bredgaard følger med stor tilfredshed nøje med i produktionen af den grønne strøm 

“I min optik behøver man ikke at være klimafrelst for at tage ansvar for den grønne omstilling. Derudover kan der også være god økonomi i det”, siger Ole Bredgaard. 

Ejendomsmægleren ved, hvad han snakker om. Han forventer, at solcellerne har tjent sig selv hjem på under 8 år. Med en typisk levetid på 30 år skal man ikke have den store lommeregner fremme for at kunne se forretningen i det. 

Nyboligs grønne omstilling begyndte allerede tilbage i 2011, hvor butikkens oliefyr, der hidtil havde opvarmet den gamle slagterbutik, køkkenet og lejligheden på første sal, blev skrottet til fordel for en varmepumpe.  

Skiftet skete i forbindelse med større renovering, hvor bygningen også fik nye, energieffektive vinduer og ekstra isolering. Lyset er sidenhen blevet skiftet til LED, og Ole Bredgaard har fået installeret automatisering på mange af de elektriske apparater. 

Solcellerne er nyeste, men sandsynligvis ikke sidste investering i et bedre klima. Ole Bredgaard overvejer nemlig at købe et batteri, så han i perioder kan lagre den grønne strøm fra solcellerne til senere brug. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvis ikke du kan få fjernvarme, så er en varmepumpe en nem, billig og miljøvenlig varmekilde til din bolig. I vores nyhedsbrev om varmepumper får du løbende information og gode råd om varmepumper.