Drømmer du om et nyt renoveringsprojekt? Uanset hvad du vil renovere, så husk at indtænke energioptimering, når du planlægger dit renoveringsprojekt. Opvarmning af boligen er en af de helt store månedlige udgifter, og der kan derfor være mange penge at spare ved at foretage en renovering. 

En del af: Spar energi

“Taget er en stor flade, og da varme søger op, vil du få et stort varmetab gennem et dårligt isoleret tag. Typisk sker mellem 25 og 40 procent af varmetab fra huset gennem loft og tag.”

Videncentret Bolius

Det får du ud af at renovere

Store besparelser

Du kan renovere dig til et tættere hus ved for eksempel at isolere vægge, lofter og gulve og udskifte dine gamle vinduer og døre. På den måde sparer du på dit energiforbrug, som kan ses på varmeregningen.

Komfort

Når du skifter dårlig isolering og eksempelvis gamle utætte vinduer eller døre, slipper du for træk og kuldenedfald. Det gør det mere behageligt og sundere, for dig og din familie, at være i huset. 

Din boligs klimaftryk bliver mindre 

Når du bruger mindre energi til at opvarme din bolig, reducerer du din CO2-udledning og passer bedre på klimaet.

Inspiration til din næste renovering

Isolering af loft

En god isolering af dit tag og loft holder varmen inde om vinteren og ude om sommeren. Da varme søger opad, vil der ske et stort varmetab gennem et dårligt isoleret tag. Typisk vil mellem 25 og 40 procent af alt varmetab fra huset ske gennem loft og tag.

Isolering af Hulmur

Har du et hus, hvor hulmuren ikke er isoleret, eller hvor isoleringen er faldet sammen, vil du have et stort varmetab gennem ydermurerne. Du kan derfor undgå varmetab og opnå store store besparelser ved at isolere din hulmur.

 

 

Isolering af rør

Varmerør i din bolig, taber en del varme, hvis ikke de er isoleret. Det er derfor et enkelt sted, hvor du hurtigt kan spare penge, og det kan gøres som noget af det første, hvis du ønsker at energioptimere din bolig.

 

 

Skift af vinduer

Selvom udskiftningen af gamle vinduer med energirigtige vinduer, er en større investering, så er der mange penge at spare på varmeregningen. Ved at skifte vinduer, sparer du på energien og dermed dine månedlige udgifter, samtidig med at indeklimaet i din bolig bliver bedre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Der er penge at spare hvad end du foretager store eller små energirenoveringer af din bolig. I vores nyhedsbrev om energirenoveringer får du løbende inspiration samt de bedste tips og tricks og gode råd til din næste energirenovering.