Med en lille indsats kan du gøre en stor forskel for ikke bare jeres eget indeklima, men vores globale klima. Og forskellen kan ses på varme- og elregningen. 

Den grønneste – og den billigste – energi, er den energi, du ikke bruger. Derfor er det både godt for klimaet og for pengepungen, når du husker at slukke lyset, vaske ved lave temperaturer eller sørger for, at dit hus kan holde på varmen.

Skal du alligevel i gang med at renovere dit hus, kan du tænke energibesparelserne ind i din renovering. Det kan for eksempel være et skifte til energirigtige vinduer og døre eller lavenergi hvidevarer

Står du ikke foran en renovering, men bor i et hus fra før 1990, bør du tjekke husets isolering. Der er nemlig en god chance for, at du for forholdsvis små midler kan lave nogle forbedringer, der ikke alene gavner klima og pengepung, men også giver dig et bedre og sundere indeklima – uden fugt, skimmelsvamp og kuldestråling.

Hvis du har et hus fra 1960’erne med 100 mm isolering på loftet, kan du spare cirka 2000 kroner årligt på din varmeregning ved at øge med 250 mm isolering. Samtidig sparer du miljøet for cirka 500 CO2 om året.

Isolerer du samtidig en tom hulmur, er den årlige besparelse cirka 3400 kroner på varmeregningen og 1000 kg på CO2 aftrykket.

Inspiration til din energirenovering

Derfor er hulmursisolering en god ide

Store besparelser
Meget af husets varme forsvinder ud gennem væggene, hvis de ikke er isoleret godt nok. Derfor er der store besparelser at hente.

Nem måde at isolere på
Hulmursisolering kan foretages bare ved at fjerne et par mursten i ydervæggen og blæse den nye isolering ind.

Bedre bolig
Du får et bedre indeklima med varmere overflader og mindre træk og kulde, når murene isoleres ordentligt.

Derfor er loftsisolering en god ide

Få et bedre indeklima
Når loftet i dit hus isoleres bedre, bliver de underliggende rum varmere. Så undgår du træk og kuldenedfald, og risikoen for skimmelsvamp bliver mindre.

Spar penge på varmeregningen
Varme stiger opad, så du taber meget varme gennem loftet, hvis det ikke er ordentligt isoleret. Typisk vil mellem 25 og 40 procent af alt varmetab fra huset ske gennem loft og tag. Derfor er der også meget at spare ved at isolere bedre.

Den nemme og billige løsning
Du kan isolere dit hus flere steder. Men isolering af et uudnyttet loftsrum er en relativt nem og billig renovering, som du kan gøre, uden at du skal ændre noget mærkbart på huset.

Klimavenligt
Du skåner klimaet, når varmen ikke siver ud til gråspurvene gennem loftet.

Derfor skal du isolere vand- og varmerør

Du sparer penge
Varmerør i din bolig, taber en del varme, hvis ikke de er isoleret.  Isolering af rør og ventiler er billigt, og tjener sig hurtigt hjem, fordi du sparer penge på varmeregningen. I uopvarmede rum som loft, kælder og skunk er det ofte tjent hjem på under 1 år.

Det er nemt
Isolering af rør er både nemt og hurtigt sammenlignet med de fleste andre renoveringsprojekter. Du kan sagtens klare det uden håndværkere, hvis du har mod på lidt gør-det-selv-arbejde.

Det er klimavenligt
Ved at spare varme er du med til at skåne vores klima.

Derfor skal du isolere over din kolde kælder

Bedre bolig
Du får et bedre indeklima med varmere overflader og mindre træk og kulde, så din bolig bliver rarere at være i.

Lavere varmeregning og højere værdi
Din varmeregning skrumper, mens værdien af huset vokser.

Klimavenligt
Du skåner vores klima, når din bolig slipper mindre varme ud.

Derfor skal du skifte til energiruder 

Hold på varmen
En energirude kan holde op til 3 gange bedre på varmen end en ældre termorude. Det giver altså store besparelser på varmeregningen.

Bedre indeklima
Når dine vinduer bliver tætte og holder bedre på varmen, får du et bedre indeklima i dit hus, og du undgår fugt, træk og kulde.

En billigere løsning
Det er billigere at nøjes med at skifte ruderne end hele vinduet, så længe vinduesrammen er i god stand.

Derfor skal du udskifte de gamle vinduer

En god investering
Når du udskifter vinduer og ruder på samme tid, er det en løsning, der virkelig holder længe. Så selvom det kan være dyrt, er det en god investering for de fleste.

Spar penge på varmeregningen
Et nyt vindue med energiruder holder op til 3 gange bedre på varmen end en ældre termorude. Det giver altså store besparelser på varmeregningen.

Bedre indeklima
Når dine vinduer bliver tætte, og holder bedre på varmen, får du et bedre indeklima i dit hus, og slipper for fugt, træk og kulde.

Flottere hus
Dit hus bliver som regel kønnere med nye vinduer.

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Der er penge at spare hvad end du foretager store eller små energirenoveringer af din bolig. I vores nyhedsbrev om energirenoveringer får du løbende inspiration samt de bedste tips og tricks og gode råd til din næste energirenovering.