I dag kan virksomheder få grønne udmærkelser hos en række nationale og internationale programmer. Sådan var det ikke i 2009, hvor ZEROcompany var med til at starte en grøn interesse hos områdets virksomheder. 

En del af: Skift energi og Spar energi

46

ZEROcompanies har reduceret deres CO2-aftryk.

10 %

har hver virksomhed mindst sparet på CO2-udledningen.

6000 ton

er målet for samlet CO2-reduktion for SMVere

En af de første af sin slags

Potentialet for energibesparelser er ofte stort hos virksomheder. Det var det i hvert fald i 2009, hvor ZEROcompany blev etableret med det formål at fremhæve virksomheder, som havde sparet på energien – men også belyse mulighederne for økonomiske og CO2-mæssige besparelser.  

Virksomhederne skulle have reduceret deres CO2-udledning med mindst 10 % siden 2007 for at være en del af ZEROcompany, og de kunne opnå fem forskellige grader afhængigt af besparelsen. På den måde, var det muligt at opnå mere, og samtidig følge virksomhedens udvikling over tid.

Nogle virksomheder så det som et konkurrencemæssigt parameter at kunne vise, at de havde opnået det bedste diplom, eller at de i hvert fald havde rykket sig på skalaen og samtidig havde en plan for både det historiske og fremadrettede arbejde med at blive grønnere. 

De deltagende virksomheder blev desuden brugt som case eksempler, så andre lokale virksomheder kunne finde inspiration i deres rejse, måde at gøre det på, og ikke mindst – i de besparelser, der var høstet både økonomisk og CO2-regnskabet.